Soto-Ayam

Bereiding van de Soto Ayam

saotosoep.nl
  • Om Soto Ayam te maken breng je als eerst het water aan de kook en laat de kip hierin voor ongeveer 45 minuten op laag vuur. Haal de kip uit de pan, verwijder daarna het vel pluk het vlees in sliertjes.
  • Pel de kruidenpasta, de knoflook, schil de jahe en de kunyit en snijd deze fijn. De kemirinootjes moet je vijzel fijn wrijven. Voeg daarna knoflook, jahe en kunyit toe en wrijf alles tot een pasta.
  • Pel eieren en snijd ze in partjes. Was de taugé, verwijder daarna de groene vliesjes, blancheer hem en spoel koud. Daarna week de su’un in een kommetje met heet water. Snij de bosuitjes in reepjes en de selderijblaadjes fijn.
  • Als je de aardappelen hebt gepeld snijd ze in dunne plakjes. Pel de sjalotjes en snijd ze ook in dunne plakjes. Schil en kneus de laos. Knip het bovenste deel van de serehstengel, kneus en knoop de stengel.
  • Verwarm een laag olie in een wajan en frituur de aardappelen en de sjalotjes afzonderlijk zodat ze goudbruin en krokant worden. Gebruik keukenpapier om het te laten uitlekken.
  • Giet olie op ongeveer 5 eetlepels na uit de wajan en fruit hierin de kruidenpasta circa 3 minuten. Doe de laos, de serehstengel en de daun jeruk erbij en fruit nog 2 minuten. Meng de inhoud van de wajan door de kippenbouillon in de pan, voeg zout en peper naar smaak toe en breng alles aan de kook.
  • Verdeel in soepkommetjes de su’un, de kip, de taugé, de bosui, de partjes ei, de selderieblaadjes en de gebakken aardappelen, giet vervolgens de bouillon hierover en bestrooi de soep voor het serveren met de gebakken sjalotjes.

Ingrediënten van de Soto Ayam

  • 2 liter water
  • 1 kippenbout van ca. 500 g
  • 5 hardgekookte eieren
  • 150 g taugé
  • 50 g su’un
  • 3 bosuitjes
  • 1 bosje selderij
  • 3 aardappelen
  • 7 sjalotjes
  • 1 stukje laos van ca. 3 cm
  • 1 stengel sereh
  • plantaardige olie
  • 3 daun jeruk
  • zout
  • [1/2] theel. gemalen witte peper
  • sambal jeruk

Kruidenpasta van de Soto Ayam

  • 5 kemirinootjes
  • 1 stukje jahe van ca. 3 cm
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 stukje kunyit van ca. 3 cm
Voedingswaarde per 100 g
Energie 544 kj
130 kcal
Eiwitten 9,96 g
Koolhydraat 8,11 g
Suiker 0,41 g
Vet 6,19 g
Verzadigd Vet 1,601 g
Enkelvoudig Onverzadigd Vet 2,381 g
Meervoudig Onverzadigd Vet 1,494 g
Cholesterol 53 mg
Vezels 0,7 g
Natrium 87 mg
Kalium 124 mg
Saoto soep

Soto (ook bekend als sroto, tauto of coto) is een traditionele Indonesische soep die voornamelijk bestaat uit bouillon, vlees en groenten.
Lees meer |

Advertenties

Nieuwste recepten

Adverteerders